Voorstelronde: Laura van der Werf

Deze communicatie- en marketingexpert in spé is onlangs gestart als stagiaire bij Innovactory. Laura vertelt waarom ze voor Innovactory heeft gekozen, wat ze hier graag wilt leren en wat haar na haar stage te wachten staat.

Laura, vertel! Wie ben je?
Ik ben Laura van der Werf, 19 jaar en kom uit Zeist. Op dit moment zit ik in mijn 3e jaar van de opleiding Communicatie aan de Hogeschool Utrecht. Onderwerpen binnen mijn studie die mij aanspreken zijn gedragsverandering, sociale media, eventmanagement en het schrijven van analyses.

Waarom heb je ervoor gekozen om stage te lopen bij Innovactory?
Duurzame mobiliteit vind ik een interessant thema. De ontwikkelingen binnen Nederland op dit gebied zijn leuk om bij te houden en ik vind het goed dat Innovactory zich inzet voor duurzame mobiliteit. Daarnaast werk ik op het drukste openbaar vervoer punt van Nederland, Utrecht Centraal; een leuke combinatie met het bedrijf Innovactory dat zich ook bezighoudt met OV.

Koffie-halen-stage of ben je écht onderdeel van het team?
Ik ben écht onderdeel van het team. Eén van de redenen dat ik stage ben gaan lopen bij Innovactory, is omdat het (nu nog) geen enorm bedrijf is. Hierdoor kun je écht waarde toevoegen en heb je meer impact op de ontwikkelingen en processen binnen een bedrijf. En je kunt je een stuk sneller ontwikkelen. Dit betekent trouwens niet dat ik het erg vind om koffie te halen voor mijn collega’s hoor, haha!

Je bent in februari begonnen, wat vind je tot nu toe het leukst om te doen?
Oeh, ontzettend veel! Van het bedenken tot content, tot het schrijven van artikelen. Ik vind het leerzaam om op alle afdelingen mee te kijken. Wat ik nog wil leren? Leren schrijven voor diverse doelgroepen, alle mogelijkheden met Excel en ik zou me meer willen focussen op Neuromarketing.

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?
Ik begin mijn dag met een kop koffie, dat heb ik altijd nodig! Daarna lees ik snel mijn mail en check ik wat er op de planning staat. Vaste taken zijn o.a. het analyseren van de website via Google Analytics en de sociale mediakanalen. Ik schrijf en ontwerp content voor Facebook, Instagram, LinkedIn en de website van Innovactory. Elke dag is anders en verschilt – wat enorm leuk is!

En na je stage?
Na mijn stage begin ik aan mijn afstudeerjaar. Dan is het studeren klaar – afgezien van misschien hier en daar een talencursus. Zo wil ik bijvoorbeeld Engels, Frans en misschien wel Russisch gaan studeren. Werken in het buitenland sluit ik zeker niet uit!