Meer Donkey deelfietsen in Utrecht na succesvolle proef om duurzaam reizen te stimuleren

Donkey Republic, aanbieder van deelfietsen, is partner van Innovactory in de MaaS-pilot in Utrecht. De populariteit van Donkey Republic groeit: de oranje deelfietsen worden op steeds meer plekken beschikbaar gesteld. Dat heeft positieve gevolgen voor de gebruikers in onze pilot, en zorgt er tevens voor dat steeds meer mensen in Utrecht de fiets pakken waardoor het openbaar vervoer tussen het centrum van Utrecht en het Utrecht Science Park minder druk wordt.

Steeds vaker pakken Utrechters een deelfiets
Eerder dit jaar werden al 700 oranje deelfietsen in Utrecht geplaatst. Sindsdien is het aantal gebruikers flink toegenomen. Het aantal ritten steeg in september tot boven de duizend per dag. Met deze samenwerking wordt het gebruik van duurzame mobiliteit met succesvol gestimuleerd. Daarom plaatst Donkey Republic nu ook bij elk station in de stad zo’n 20 deelfietsen. De fietsen komen bij overdekte stallingen naast de OV-fietsen te staan. In buitenstallingen krijgen ze, afhankelijk van de ruimte, een eigen plek met een groenwit bord met de tekst ‘deelfiets’ of komen ze tussen andere fietsen te staan.

Met Donkey Republic leen je een fiets bij een pick-up locatie door deze via een app te ontgrendelen. Na je korte of lange rit breng je de oranje fiets terug bij een drop-off plek en beëindig je de huur.

Goed nieuws voor gebruikers van TRIPPS
De uitbreiding van Donkey Republic is goed nieuws voor de testgebruikers van onze nieuwe reisapp TRIPPS. Met de app TRIPPS, die Innovactory momenteel ontwikkelt, kies je zelf hoe je van deur tot deur reis. Hierbij kun je je naast het openbaar vervoer kiezen uit deelfietsen, deelauto’s, taxi’s en je eigen fiets of auto. Eén dienst voor al jouw reizen met up-to-date reisadvies.

Onze gebruikers van TRIPPS rijden dit jaar gratis met een Donkey bike. Ook een gratis deelfiets uitproberen? Meld je aan voor ons testprogramma via www.tripps.nl