Jong Almeers ICT talent aan de slag met duurzame vervoersoplossingen

Innovactory wil jong Almeers talent enthousiast maken over het vak ICT en hen bewust maken van de mogelijkheden van ICT in mobiliteit. Daarom is Innovactory onlangs gestart met het project ‘ICT in de Wolken’.

‘ICT in de Wolken’ is een programma voor jong Almeers talent met een sterke interesse voor ICT. De onderwijsinstellingen werken hierbij nauw samen met Almeerse ICT bedrijven, zoals Innovactory. Gedurende 8 weken werken leerlingen aan een projectcase en leren zij meer over programmeren, informatica, ICT en het ontwikkelen van apps. Onder begeleiding van Innovactory ontwerpen en ontwikkelen de leerlingen tijdens het project een eigen app. Deze app moet reisoplossingen bieden die slimmer, duurzamer of goedkoper zijn. Met het project tracht Innovactory jong Almeers talent bewust te maken van mobiliteitsvragen en hen kennis te laten maken met de wereld van mobiliteitsapps en de principes van MaaS (Mobility as a Service). Ook leren de leerlingen hoe je gebruik kunt maken van open beschikbare mobiliteitsdata. Niet alleen levert Innovactory een bijdrage aan maatschappelijk ondernemen. Met het project verkrijgt Innovactory interessante mobiliteitsinzichten van een jonge generatie en spot zo tevens jong talent! Het project is inmiddels in volle gang. Op woensdag 4 december 2019 zullen de jonge Almeerse ICT talenten uit het voorgezet onderwijs de resultaten van het project presenteren.

Ga voor meer informatie naar www.ictindewolken-almere.nl of neem contact op met Thijs Muizelaar van Innovactory via thijs@innovactory.com.