Innovactory reduceert 2 miljoen kilogram CO2

Innovactory heeft de mijlpaal bereikt van 2 miljoen kg. CO2-reductie. De startup uit Almere is proactief bezig de CO2-uitstoot te verminderen door deelname aan stimuleringsprojecten en inzet van beloningsprogramma’s voor duurzaam reisgedrag. Hiervoor werkt zij samen met het Rijk, diverse provincies en gemeenten, het bedrijfsleven en de gebruikers van TimesUpp, haar gratis app.

TimesUpp toont actuele verkeersdrukte op alle Europese wegen en laat vertragingen en alternatieve routes zien. Hierdoor kan men files vermijden, ervoor kiezen om eerder of juist later te vertrekken, duurzamere vervoersmiddelen te kiezen of thuis te werken. Met de inzet van TimesUpp heeft Innovactory de afgelopen periode al 600.000 autoritten weten te voorkomen. Het bedrijf heeft zich ten doel gesteld om dit jaar eveneens 2 miljoen kg. CO2 te besparen. Hiermee draagt zij alvast bij aan de nationale klimaatdoelen.

De CO2 besparingsresultaten zijn niet onopgemerkt gebleven. De onderneming heeft onlangs in een keer de hoogste trede van de CO2-Prestatieladder van de SKAO bereikt.

Over Innovactory
Innovactory is in 2013 opgericht door een team van voormalige TomTom-medewerkers met als doel het ontwikkelen van innovatieve toepassingen voor slimme mobiliteit, die een significante bijdrage leveren aan duurzaam reisgedrag. Haar slimme reisassistent TimesUpp, heeft een gemiddelde waardering van 4,3 op 5 sterren in de Appstores en is 150.000+ keer geïnstalleerd. Sinds 1 januari 2017 hebben TimesUpp-gebruikers 600.000 autoritten minder gereden, hetgeen heeft geresulteerd in een CO2-besparing van ruim 2.100.000 kg.

Innovactory is in het bezit van een CO2-certificaat niveau 5 op de CO2-prestatieladderHiermee tonen we aan dat we niet alleen over duurzaamheid praten, maar ook in alle schakels van onze eigen keten doorvoeren.

Ons bedrijf is actief bezig met haar CO2-reductie intern alsook in de keten. De CO2-prestatieladder is een norm om bedrijven te stimuleren tot CO2-bewust handelen in de eigen bedrijfsvoering en bij de uitvoering van projecten. Het gaat hierbij voornamelijk om energiebesparing, het efficiënt gebruik maken van materialen en het gebruik van steeds duurzamere energie. Meer hierover is te vinden op www.SKAO.nl.